No Pasaran

VIVA LA EVOLUCION!

11.03.2009.

Vizne olakšice za Gheto

 Slušam sinoć izlaganje jednog diplomate oko novih viznih olakšica za nas. Elem svi vi koji želite uskoro putovati morati ćete prvo telefonom zakazati termin, da ne bi više čekali u redu. Cijena poziva - prava sitnica 12 Eura po glavi.  Sljedeće nećete morati ništa donijeti u ambasade osim svog pasoša i sebe samog na taj termin. Umjesto toga će onaj ko vas poziva (bilo da se radi o poslovnim, privatnim ili turističkim) vizama, morati otići u njemu najbližu policiju za strance, lično elektronski ispuniti sve vaše podatke (znači direktor te strane fime lično) i dostaviti sva vaša dokumenta na uvid, a policija će nakon 15 dana dostaviti vizu u ambasadu u Sarajevu. I sve to će trajati dok se ne uhapsi Ratko Mladić. E sad kontajte, koliko će vas uopšte moći dobiti vizu. I šta uopšte BiH ima više sa Mladićem.

Gluplji argument još nisam čuo. Da su rekli da zbog recesije, a da ne bi otpuštali svoje službenike oduzimaju posao lokalnom osoblju, čiji rad će ovime potpuno biti besmislen, smatrao bih to i nekim argumentom. Da su rekli da njihova policija preuzima taj posao, jer su ovdasnji znali i prodati vize i to bi bio prihvatljiv argument, al Ratko?!!

 Još jednom sjajan rad naše vlade u pregovorima sa EU. Bravo!!

E, blago tebi SJ možeš spičit do Arkanzasa ili Montane, a sve bez vizeJ

 P.S. da se mene pita, svi uvoznici iz EU zemalja bi trebali napisati dopise Ministrima tih zemalja da dok je ovakav vizni režim na snazi, nisu u mogućnosti da normalno obavljaju svoj posao i morati će obustaviti uvoz. Mislim da bi za mjesec dana u ovoj krizi priča o vizama bila završena i bez pomoći naše bajne vlade.  

No Pasaran
<< 03/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

MOJI LINKOVI

KNJIGE - PREPORUKA
[url=http://www.naklada-ljevak.hr/knjiga/show/id/233]Kod Alberta - zbir sjenki Autor :Velibor Čolić ( Pisac )
«Neki ljudi i neki događaji u ovoj priči su izmišljeni. Druge ličnosti bi mogle biti stvarne, stvarne su i smrti, samo se nekom čudnom konstelacijom jedan dio Bosne preselio u Francusku. Neki bi mogli biti rodjeni u Modriči, drugi u Beču, Bruxellesu ili Parizu... Grad je Narseille, kojeg naravno nema, no koji je mogao postojati u nekoj drugoj stvarnosti; u nekoj arhitektonskoj sumnji negdje između Sarajeva, Dubrovnika i stvarnog Marseillea. Zbir sjenki je svugdje isti. Zemljopis je nebitan, historija nije učiteljica života a literatura je nedovoljna i slaba. Jedino su još ofucane parabole moguće da bi se pisalo o zemlji koje više nema». Ovako Velibor Čolić započinje svoj kratki roman Kod Alberta, kojim se, nakon desetogodišnjeg objavljivanja na francuskom jeziku, najekstravagantniji pisac generacije osamdesetih vraća tamo gdje je 1987. započeo, naime u hrvatski jezik i književnost. Kod Alberta fantazmagorična je priča o opkoljenom gradu i ljudima koji su se u njemu tih dana zatekli, svojevrsnom međunarodnom skupu picara i probisvijeta s kraja 20. stoljeća. Wolk, Swan, Ezekhiel, Leo Banana, Lilly Fellini, Jules Coyote, Lio Kinez zvani Pas, Faruk Duša, Linda Lovelace, Tony Zappa & Maradona, samo su neki od dvadesetak likova kroz čije brze biografije s nizom osobnih detalja, sugestivnim, poetskim stilom, Čolić pripovijeda univerzalnu priču o onoj sivoj zoni gdje se dodiruju Dobro i Zlo, a koja je od 1990. do 1996. bila itekako aktualna u Hrvatskoj i BiH. Svojim ratnim pričama Čolić, jedno vrijeme i sam - u uniformi HVO-a - izravni sudionik rata, u Francuskoj je privukao veliku pozornost kritike i najšire čitateljske publike. Njegova zbirka priča «Bosanci» doživjela je nekoliko izdanja, a potom je odbio zahtijev izdavača da napiše još jednu knjigu s ratnom tematikom, s obrazloženjem da on piše isključivo ono što osjeća da mora napisati. Ovim kratkim romanom, napisanim na hrvatskom jeziku, Čolić se, srećom po literaturu, vratio temi rata, na način na koji to još nismo vidjeli u hrvatskoj književnosti.[/url]


[url=http://www.bhdani.com/biblioteka/default.asp?id=47] Mihail Afanasjevič Bulgakov
Majstor i Margarita[/url]


[url=http://www.bhdani.com/biblioteka/default.asp?id=22] Danilo Kiš
Grobnica za Borisa Davidoviča[/url]


VIC DANA


Na stranici bilo, a da ni sami ne znaju što




   





Elektronska Intifada
electronicintifada

MOJI FAVORITI
Superpenzioner
Dead Poets Society
U urbanoj sahari života
blob
The Dewd's
Aime Sati
Backpacker
Mjesečevi Prsti
Corto Maltese
apartman vargas
STRANA 212
Koko Kokano
... by Tratinčica
BLOG ZA PAMETNE i one koji ce to tek postati :)
Zijan-ćerka
la cucaracha
St Binarius
KALEIDOSKOP
Sevdah Paule Horvat2
Joie de Vivre
IN TIME
United Darkness of Plamenko
Hodnik mojih zelja....
Bepo čistač ulica
Dvadest devet
KATET
ludi konj
boriscigler
OLEANDAR
TALIBAN
Jarane, de!
Čiste namjere / Pure Intent
korak u prazno
mirisdunja
nesvjesna's
glumacmostarski
PLJUVAONICA
vitkepsorteR
LETARGIJA
THE ODBORNIK
i eto tako...
Ambasadorov blog
Predsjednikov blog
zora
BOSANSKO PISMO
putujem
Jukebox Babe
Tuzlanske priče ili o svemu po malo na moj način
Filozofija palanke
korisnik offline čune
više...

BROJAČ POSJETA
82807

Powered by Blogger.ba