beats by dre cheap

Vizne olakšice za Gheto

 Slušam sinoć izlaganje jednog diplomate oko novih viznih olakšica za nas. Elem svi vi koji želite uskoro putovati morati ćete prvo telefonom zakazati termin, da ne bi više čekali u redu. Cijena poziva - prava sitnica 12 Eura po glavi.  Sljedeće nećete morati ništa donijeti u ambasade osim svog pasoša i sebe samog na taj termin. Umjesto toga će onaj ko vas poziva (bilo da se radi o poslovnim, privatnim ili turističkim) vizama, morati otići u njemu najbližu policiju za strance, lično elektronski ispuniti sve vaše podatke (znači direktor te strane fime lično) i dostaviti sva vaša dokumenta na uvid, a policija će nakon 15 dana dostaviti vizu u ambasadu u Sarajevu. I sve to će trajati dok se ne uhapsi Ratko Mladić. E sad kontajte, koliko će vas uopšte moći dobiti vizu. I šta uopšte BiH ima više sa Mladićem.

Gluplji argument još nisam čuo. Da su rekli da zbog recesije, a da ne bi otpuštali svoje službenike oduzimaju posao lokalnom osoblju, čiji rad će ovime potpuno biti besmislen, smatrao bih to i nekim argumentom. Da su rekli da njihova policija preuzima taj posao, jer su ovdasnji znali i prodati vize i to bi bio prihvatljiv argument, al Ratko?!!

 Još jednom sjajan rad naše vlade u pregovorima sa EU. Bravo!!

E, blago tebi SJ možeš spičit do Arkanzasa ili Montane, a sve bez vizeJ

 P.S. da se mene pita, svi uvoznici iz EU zemalja bi trebali napisati dopise Ministrima tih zemalja da dok je ovakav vizni režim na snazi, nisu u mogućnosti da normalno obavljaju svoj posao i morati će obustaviti uvoz. Mislim da bi za mjesec dana u ovoj krizi priča o vizama bila završena i bez pomoći naše bajne vlade.  

No Pasaran
http://bask.blogger.ba
11/03/2009 14:23